Gå direkt till huvudinnehåll

Balkong, källare & förråd

Balkong/uteplats

 

Skaka mattor

Tänk på grannarna - det är inte tillåtet att skaka mattor från fönster och balkong, då grannen under dig inte ska behöva få in smuts.

Blomlådor

Ha gärna blomlådor, men ha dem på insidan av balkongräcket. Detta för att de inte ska ramla ner och skada någon eller att vatten rinner ner på grannen när du vattnar.

Grill

På grund av brandrisken och för att det inte ska ryka in till grannen är det endast tillåtet att grilla med elgrill (ej kol eller gasol) på balkong/uteplats.

Inglasning av balkong

Inglasning av balkonger görs kontinuerligt i en fastighet i taget.
Det finns inte möjlighet att välja till en inglasad balkong mot ett tillägg på hyran som enskild hyresgäst. 

Vanliga frågor kring balkonginglasningar.

Skötselråd inglasad balkong

  • På en inglasad balkong kan regn och fukt tränga in vid dåligt väder. Även om den är inglasad är det inget "vanligt inomhusrum". Det kan också komma vatten/fukt från balkongen ovan, om den ej är inglasad. Möblera med tåliga möbler och material, så inget blir förstört.

  • För att motverka fukt, håll spåren för glaspartierna/fönsterna rena från löv, grus och smuts, då kondens- och regnvatten leds ut här. När det är kallt ute håll balkongen stängd. Det motverkar kondens/imma/fukt på balkongen (och att elementet går på fullt). Vid snabbt väderomslag eller om balkongdörren stått öppen kan det bli kondens/imma. Öppna en fönsterlucka för att få bort kondensen.

  • Den inglasade balkongen är en solfångare. Öppna upp fönstren/skjutdörrar vid varma dagar för att sänka värmen på balkongen och i hela lägenheten.


Källare och förråd

För allas trygghet ska källare och förrådsdörrar vara låsta.

Det är viktigt att du inte byter förråd med någon av grannarna. Om något skulle hända, som brand, översvämning eller inbrott, behöver vi veta exakt vems saker som finns i förrådet.

Kundservice

Ring eller maila kundservice så hjälper vi dig så fort vi kan.

 

Kontakta vår kundservice
Våra medarbetare
Vanliga frågor och svar

Gör en felanmälan

Din felanmälan gör du på Mina sidor.
Störning eller akut felanmälan efter stängningstid? Ring 0455-227 17

Frågor och svar