Gå direkt till huvudinnehåll

3. Besiktning

Boka besiktning

Lägenhet

När du säger upp ditt hyreskontrakt ska bostaden besiktigas av din bovärd. Det görs en förbesiktning och en avflyttningsbesiktning (för studentboende görs enbart avflyttningsbesiktning). Förbesiktningen görs kort efter att du sagt upp lägenheten och avflyttningsbesiktning görs vid utflytt.

Karlskronahem hör av sig med tid för besiktningarna. 

Studentboende

För studentboenden görs enbart en avflyttningsbesiktning. Besiktning görs vid avflytt och tid för besiktning skickas ut av Karlskronahem. 

Förbesiktning

Förbesiktning görs kort efter att du sagt upp din lägenhet. Då gör din bovärd en översyn av din lägenhet för att bedöma det generella skicket. Vi vill gärna att du är med på förbesiktningen.
Detta är inte en komplett besiktning och tillägg kan komma vid avflyttningsbesiktning.

Avflyttningsbesiktning

Vid avflyttningsbesiktning ska lägenheten vara tömd och städad. Tänk på att tillhörande balkong/uteplats och förråd också måste tömmas och städas. Om du har delat boende eller bor i korridor ingår även städning av del av kök, gemensamhetsutrymmen etc. 

Det är bra om du är med under besiktningen. Vi vill gärna att du påpekar eventuella småfel som vi kan rätta till innan nästa hyresgäst flyttar in. Eventuella skador eller onormalt slitage på bostaden kan innebära att du blir skyldig att betala ersättning till Karlskronahem.

Om jag vill flytta innan uppsägningstiden gått ut

Lämnar du din bostad tidigare än du fått besiktningstid och önskar att lämna in nycklar tidigare, boka gärna om din besiktning så slipper du vänta till den besiktningstid du fått angiven. 

Nycklar

Dina nycklar lämnar du i vår kundservice/bobutik. Lämna inte över dina nycklar till bovärd vid besiktning.

Kundservice

Ring eller maila kundservice så hjälper vi dig så fort vi kan.

 

Kontakta vår kundservice
Våra medarbetare
Vanliga frågor och svar

Gör en felanmälan

Din felanmälan gör du på Mina sidor.
Störning eller akut felanmälan efter stängningstid? Ring 0455-227 17

Frågor och svar