Gå direkt till huvudinnehåll

Pool, grill och studsmatta

Datum: 2023-05-16

Med sommar och sol kommer frågor kring grillning, pool och studsmatta. Här kan du läsa vad som gäller när du bor med oss.

Ingen pool – för säkerhets skull
Det är av säkerhetsskäl inte tillåtet att sätta upp pool/spabad i anslutning till boendet, varken på din uteplats eller balkong eller på ytor som ägs av Karlskronahem.

Om en olycka skulle inträffa har fastighetsägaren det yttersta ansvaret och det går inte att kontrollera eller hålla uppsikt över alla pooler.

Värsta scenariot är naturligtvis en drunkningsolycka, men med pooler ökar även risken för vattenskador där du som hyresgäst kan bli ersättningsskyldig. Pooler ökar även förbrukningen av färskvatten, vilket inte rimmar med arbetet för ökad hållbarhet.

Grilla bara med el på balkongen
Grillning är gott och trevligt, men det medför risk för brand och os till grannen. Därför får du endast grilla med elgrill på balkonger och uteplatser i våra bostäder, och inte med kol eller gasol.

Säkerhetsregler för studsmatta
Som hyresgäst får du sätta upp studsmatta på tomt eller yta som tillhör lägenheten. Du får däremot inte gör det på allmänna ytor (till exempel innergården) som ägs av Karlskronahem. För barnens säkerhet är det inte heller tillåtet att ha studsmatta på balkong på grund av fallrisken.

Tack för att vi hjälps åt med säkerheten i sommar!

Kundservice

Ring eller maila kundservice så hjälper vi dig så fort vi kan.

 

Kontakta vår kundservice
Våra medarbetare
Vanliga frågor och svar

Gör en felanmälan

Din felanmälan gör du på Mina sidor.
Störning eller akut felanmälan efter stängningstid? Ring 0455-227 17

Frågor och svar